+43 2742 79904 info@swissmailsolutions.com

Šta je EasyCommerce?

EasyCommerce je integrisana online platforma koja vam omogućuje da sigurno upravljate vašim online biznisom, bilo gde da se nalazite, u svakom trenutku. On automatizuje cikluse u logistici, što znatno pojednostavljuje poslovanje eCommerce kompanija. Više informacija možete pronaći ovde.

Jednostavno podešavanje

Vrlo je jednostavno da aktivirate svoj nalog u EasyCommerce-u. To je proces koji zahteva minimalni napor. Sve se završava u nekoliko klikova.

setup
devices

Povežite se sa bilo kog uređaja

Možete pristupiti svom nalogu na EasyCommerce-u sa bilo kog uređaja - kompjutera, tableta ili mobilnog telefona. Zahvaljujući responzivnom dizajnu, dashboard će se prilagoditi veličini svakog monitora.

Prodaja robe na različitim kanalima

EasyCommerce možete da koristite samo na vašem webshopu. Dodatno, zahvaljujući API funkciji, moguće je da ga aktivirate i na drugim popularnim platformama za prodaju, kao što su Amazon ili eBay. Sada možete da imate jedinstveno rešenje za upravljanje narudžbinama na svim vašim kanalima prodaje.

sales channels
real time

Kontrola stanja na lageru u realnom vremenu

Sada možete imati pregled stanja na lageru u realnom vremenu, kao i druge vredne podatke za vaše poslovanje - najprodavaniji proizvodi po mesecima, proizvodi koji nedostaju na zalihama i drugo. EasyCommerce će vam pomoći da bolje isplanirate pripreme za sezonsku prodaju, kao i upravljanje budžetom.

Praćenje statusa pošiljki u realnom vremenu

Uz pomoć EasyCommerce-a možete pratiti status svojih pošiljki na veliko i trenutak istovara u svakom trenutku, 24x7. Saznajte gde su vaši konsolidovani kartoni utovareni ili istovareni.

barcode
distribution

Odaberite kanal distribucije

Na vama je da odaberete optimalni kanal distribucije. Nudimo veliki izbor poštanskih i kurirskih kanala distribucije, koji su potpuno integrisani u EasyCommerce.

Dobijajte izveštaje po vašim zahtevima

EasyCommerce će vam slati redovne izveštaje o statusu vaših pošiljki. Možete odabrati podatke koje će EasyCommerce sakupljati o vašim pošiljkama, kao i koliko često ćete dobijati izveštaje - na dnevnom, nedeljnom ili mesečnom nivou.

reports
alerts

Dobijajte alarme o robi koja nedostaje na lageru

Nemojte dozvoliti probleme izazvane nedostatkom ili pretovarom robe na zalihama. Uz pomoć EasyCommerce-a, imaćete punu kontrolu lagera, u realnom vremenu. Dok budete postavljali dnevne narudžbine u EasyCommerce, sistem će vas automatski putem mejla obavestiti ukoliko neku od narudžbina nemate na zalihama.

Automatizacija poslovnih procesa

EasyCommerce automatizuje ciklus kretanja robe od prodaje do dostave, što omogućuje malim firmama da izbegnu probleme izazvane ljudskim greškama i da znatno uštede vreme i novac.

settings
support

Puna IT podrška

EasyCommerce dolazi sa punom IT podrškom. Naš visokoprofesionalni tim za podršku će vam pomoći da ispratite svaki korak u lancu dostave.

Bezbedno i pouzdano

Za sve podatke radimo redovan dnevni backup, koji se upisuju na nekoliko diskova i čuvaju na različitim lokacijama. Može se reći da svaki naš backup ima svoj backup. Datoteke koje naši klijenti otpremaju čuvaju se na serverima koji koriste savremene tehnike za uklanjanje uskih grla i tačaka otkazivanja.

security
Share