+43 2742 79904 info@swissmailsolutions.com

FAQ

sms je vaš potencijalni partner u pružanju kompletnih logističkih rešenja, nudeći usluge procesuiranja vaših porudžbina od naših skladišta ka vašim krajnjim kupcima.

Kompletno procesuiranje vaših porudžbina u našim skladištima je širi concept. Obuhvata sve usluge koje je neophodno obezbediti da bi roba stigla bezbedno od prodavca do krajnjeg potrošača. Kompletno procesuiranje porudžbina se sastoji iz logistike, distribucije, skladištenja, pakovanja, upravljanja isporukama, podrške potrošačima, IT podrške, kao I usluge dodate vrednosti koje kompanija koja se bavi ovom oblašću pruža svojim klijentima od momenta kad neko poruči neki proizvod u web prodavnici, do momenta dostave tog proizvoda na krajnju adresu potrošača.

Tako što integrišemo našu Easy Commerce online platformu sa vašom web-prodavnicom da bi mogli da pratimo sve porudžbine koje stižu u jedno od naših skladišta, gde ih smeštamo na police. Izbor, pakovanje, etiketiranje I distribuciju do krajnjih potrošača radimo na dnevnoj bazi.

Naša skladišta se nalaze u Evropi (u Srbiji I Slovačkoj), I Aziji (u Kini i Hong Kongu). U Evropi imamo carinsko skladište u Beogradu, u Srbiji, za robu koja je u tranzitu, I necarinsko skladište u Bratislavi, u Slovačkoj, za carinjenu robu. Takođe imamo deo skladišta u Bratislavi koje je carinsko skladište. Sva naša skladišta su moderna I imaju dosta prostora. Opremljena su modernom tehnologijom za skladištenje I softverom za skeniranje koji omogućava precizno pakovanje I smanjuje izbor pogrešnog artikla na minimum.

Sva roba koja je smeštena u carinsko skladište nije carinjena I predmet je carinske kontrole. Carina se ne plaća za tu robu, ali mi možemo da je distribuiramo do krajnjih potrošača. Sve porudžbine se transportuju pod tranzitnim papirima (T1) I ubacuju se u neki od kanala distribucije na dnevnoj bazi.

Necarinsko skladište se koristi za robu koja se uvozi u EU. Ta roba treba da se ocarini pre nego što se smesti u naše skladište. Naplatu PDV-a I carinjenje vrši naš agent u Bratislavi I fakturiše našim klijentima 1:1.

Prednost carinskog skladišta je u tome što nema uvoznog PDV-a, ni carinjenja, a to zavisi od toga odakle dolazi pošiljka.

Prednost necarinskog skladišta je u tome što se pošiljka u potpunosti može ocariniti unapred, a krajnji primaoci u EU ne plaćaju ništa.

Kada se roba uvozi u neku od zemalja EU iz zemlje koja nije članica EU, roba može biti predmet carine, akcize I poreza na dodatu vrednost (PDV).

Da, prema Direktivi Saveta EU 2009/132/EC naši klijenti mogu uživati administrativne olakšice poznate kao olakšice za pošiljke male vrednosti (LVCR).

LVCR je opciona olakšica za PDV koja je osmišljena da ubrza tranzit robe male vrednosti putem pošte, koji bi carina u suprotnom mogla odložiti. Olakšica za robu male vrednosti omogućava da se roba vredna manje od 22 € uvozi u EU iz zemalja koje nisu članice EU bez PDV-a I carine.

I da i ne, u zavisnosti od vašeg poslovnog modela.

Da, treba da se registrujete za PDV ukoliko vi placate PDV a ne krajnji potrošač. Swiss mail solutions vam može pomoći kod registracije za PDV broj. Kompanija iz neke od zemalja treće grupe (Third Country Company-TCC) može da se registruje za PDV u Slovačkoj prema članu 5 of Akta 222/2004 za PDV koji važi u Slovačkoj. Za uvoz robe u Slovačku TCC treba da ima carinskog agenta I deklaraciju o PDV-u. Za pripremu dokumenata o PDV-u (Izveštaj o PDV-u, sažetak izjave o PDV-u, i SK specifična – izjava o proveri PDV-a) TCC će morati da da ovlašćenje advokatu ili poreskom savetniku.

Ne, ne morate da se registrujete za PDV ako PDV plaća potrošač.

Da, svaka zemlja ima svoju stopu PDV-a. Na primer, u Slovačkoj je stopa PDV-a 20%. Stopa može da varira od 17% u Luksemburgu do 27% u Mađarskoj.

Stope PDV-a u različitim zemljama EU možete videti na: https://www.avalara.com/vatlive/en/vat-rates/european-vat-rates.html

Da, ako vasa zemlja nije članica EU možete tražiti povraćaj PDV-a. Kada se roba otprema iz zemlje koja nije članica EU, treba je spakovati u palete ili kutije, I zajedno sa posebno adresiranim predračunom I listom pakovanja poslati u naše skladište avionom ili kamionom. Carinimo robu I šaljemo vam priznanicu za carinu I PDV u iznosu 1:1. Vi ste u mogućnosti da tražite povraćaj PDV-a u vašoj zemlji, pošto vaša zemlja nije deo EU.

Da, možemo da vam ponudimo dodatno osiguranje protiv prirodnih katastrofa, poplava, požara I krađe.

Distribuiramo vašu robu do krajnjih potrošača na dnevnoj bazi, koristeći različite kanale distribucije, uvek optimizujući vase troškove.

Koristimo različite kanale distribucije u poštanskom toku do 2 kg kao što su mađarka pošta, austrijska pošta, češka pošta, švajcarska pošta itd, I različite kurirske službe kao što su dpd, DHL, DHL Express, Hermes I UPS.

U zavisnosti od težine porudžbine, ekspresnog zahteva, dimenzija I tržišta možemo napraviti miks kanala koji predstavljaju najbolje rešenje, a vi birate kanal distribucije polazeći od vaših potreba.

Po dolasku LVCR robe u naše carinsko skladište obrađuju se uvozni dokumenti, a roba ostaje neocarinjena. Roba se ne carini, I transportuje se iz skladišta pod tranzitnim papirima do određenih kanala distribucije odakle se narudžbine isporučuju širom sveta.

Da, možemo da vam ponudimo ekspresnu isporuku.

Da, možete. Mi našim klijentima nudimo obe opcije, I onu sa praćenjem I onu bez praćenja pošiljke u zavisnosti od njihovih potreba, tako da oni uvek mogu da znaju gde se njihova roba nalazi na svom putu do krajnjeg potrošača.

Ako se paket izgubi treba da nas obavestite o tome kako bi mi podneli zahtev za istragu kod kurirske službe ili pošte I rešili problem.

Da, ali ona se može razlikovati u zavisnosti od pošte ili kurirske službe. DHL daje nadoknadu u iznosu prodajne cene, dpd u iznosu nabavne cene, a različite pošte do 30 €.

Da, ako koristite kurirske službe kao kanale distribucije. Svaki isporučeni paket ima dokaz o isporuci. Koristi se kao dokaz/potvrda da je paket isporučen do krajnjeg potrošača ako on/ona to poriče.

Ako koristite pošte kao svoje kanale distribucije morate imati dokaz o isporuci samo za preporučene pošiljke.

Da. COD se uglavnom koristi u zemljama istočne Evrope. Možemo da ponudimo COD u pojedinim zemljama EU. Da bi mogli da vam ponudimo COD u Srbiji morate da registrujete kompaniju ovde.

U mogućnosti smo da našim klijentima ponudimo efikasni izbor I zaštitno pakovanje. We can offer our clients efficient picking and protective packaging. Koristimo sve neophodne materijale da bi sačuvali vase proizvode – jastuk sa mehurićima, penaste folije, penaste daske, itd. Takođe smo obučeni za napredne tehnike pakovanja, tako da vam možemo ponuditi prilagođena rešenja pakovanja koja će zaštititi vase proizvode I smanjiti vase troškove konsolidujući vase proizvode u najmanje moguće pakete.

Da, mi vodimo računa o potrebama naših klijenata. Svesni smo značaja imidža vašeg brenda I možemo da vam ponudimo rešenje za pakovanje koje odražava vaš brend identitet.

Da, možemo u vaše ime da štampamo fakture, dostavnice I ostala dokumenta koja prate pošiljku.

Mi konstantno radimo na usavršavanju isporuke krajnjim potrošačima u ime naših klijenata, ubrzavajući proces obrađivanja porudžbina, poboljšavajući opcije za praćenje, menadžment isporuke, kontrolu zaliha, opcije upozorenja putem email-a, vraćanje pošiljki I ponovnu isporuku, I kreiranjem prilagođenih izveštaja.

Da, Easy Commerce je online platforma za naše klijente koji se bave elektronskom trgovinom koja olakšava komunikaciju između prodavaca I kupaca. Možete je koristiti kao sveobuhvatni online alat za kontrolu kompletnog lanca snabdevanja. Automatizuje kompletni proces obrađivanja porudžbina.

Zahvaljujući Easy Commerce-u će te uvek biti obavešteni o porudžbinama. Uvek će te imati pregled u realnom vremenu o zalihama, najprodavanijem proizvodu, proizvodu kog ima malo na zalihama I potpunu kontrolu zaliha.

Sistem će vas obavestiti putem email-a ako nekog proizvoda nema na zalihama.

Pomoću Easy Commerce-a možete pratiti I locirati detalje isporuke vaših pošiljki u tačkama istovara. Dobićete prilagođene izveštaje o statusu isporuke, pošiljkama, neisporučenim proizvodima, vraćenim pošiljkama, itd.

Easy commerce će generisati obaveštenja I izveštaje o vraćenim proizvodima. Možete da vidite status isporuke I sve relevantne detalje o otpremanju I lokaciji paketa.

Naš IT tim će vam pomoći da integrišete vašu elektronsku prodavnicu sa Easy Commerce-om.

Da Easy Commerce-naš online order fulfillment sistem može da se integriše sa različitim aplikacijama, web prodavnicama ili platformama za prodaju kao što su Amazon, eBay, Shopify, Magento, Prestashop, WooCommerce, WordPress, itd., I možete da mu pristupite sa bilo kog uređaja, bilo gde.

Možete da dobijete automatizaciju vašeg procesa obrade porudžbina, bržu isporuku I smanjenje troškova slanja, kao I da rastete globalno.

Treba da izaberete nas jer su naše usluge izvanredne, pouzdane I prilagođene vašim potrebama, I zato što ćete uvek dobiti prilagođena rešenja za logistiku. Zahvaljujući našem iskustvu I stručnosti ne morate da brinete zbog upravljanja složenim procesom logistike.

U sms-u ćete uvek naći pouzdanog partnera koji je spreman da uloži I dodatni napor kako bi izašao u susret vašim potrebama.

Share